Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!

Et legekøkken er sjov og lærerig leg for både drenge og piger

Hvis der er noget, som børn elsker, er det at imitere mor og far. Børn bemærker alt, hvad de voksne gør, hvorefter de før eller siden selv vil forsøge at gøre det samme. Når børn kopierer voksne, er det dels fordi det er sjovt at lege, at de selv gør voksenting, men også fordi de lærer af det.

Medmindre I lever af take-away eller altid spiser ude, har du med sikkerhed stået en del i køkkenet. Også her har barnet holdt øje med dig, for at lære og kopiere. Desværre kan det være svært for den lille krudtugle at lege køkken, da der simpelthen er for højt op til håndvasken, bordpladen, køleskabet osv.

For at hjælpe barnet med at kopiere dig, kan du derfor investere i et lille sødt legekøkken. Et legekøkken er en forsimplet fortolkning af et rigtigt køkken, hvor barnet kan få lov til at slå sig løs og lave fantasi-frikadeller.

Sådan vælger du det rigtige legekøkken

Ligesom med alskens andet legetøj kan der være stor forskel på kvalitet, holdbarhed og lignende. Nogle legekøkkener er mere virkelighedstro og nogle er måske sjovere at lege med end andre. Sidstnævnte kan være svært at spå om, for man ved aldrig med sikkerhed, hvad et barn synes er sjovt. En tom sodavandsflaske kan give timevis af morskab, imens en fed fjernstyret bil overhovedet ikke er interessant – man ved det aldrig helt.

Når du skal vælge det rigtige legekøkken til dit barn, kan du naturligvis tage udgangspunkt i, hvad du formoder, barnet vil synes er sjovt. Du kan dog også besøge en fysisk butik med legetøj, hvor barnet selv har mulighed for at prøve et eller flere legekøkkener af. Det er ofte let at se, om barnet foretrækker det ene eller det andet legekøkken.

Husk også tilbehør

Et legekøkken er sjovest, hvis der er potter, pander, legetøjsmad og lignende, så barnet for alvor kan gå i krig med sin nye legeplads. Barnet kan sagtens bruge sin fantasi og forestille sig, at der ligger med på den lille plastiktallerken, så det er ikke fordi det lille legekøkken nødvendigvis skal være fyldt til randen med tilbehør. Der bør dog være lidt, så barnet har lidt redskaber at tage udgangspunk i. Det er lidt nemmere at lade fantasien få frit løb, når man ikke starter helt fra nul.

Stort set alt hvad der findes i et rigtigt køkken, kan fås i en mindre og børnevenlig udgave.