Sådan bliver dine børn klar til sommerens vandleg

Sommeren er over os i Danmark og temperaturen ser ud til at forblive fine og i den høje ende af skalaen i ugevis i løbet af sommeren 2021. Derfor er det oplagt at opfordre både børn og voksne til sjov vandleg – både hjemme i haven og ved stranden.

Gør børnene klar til mange timer i sol og vand

Når både børn og voksne skal være ude i solen i timevis hver dag i løbet af en lang sommerferie, så gælder det om at passe på huden. Det gøres bedst ved at dække så meget hud til som muligt og ellers med en god solcreme.

Soltøj, eller en UV-heldragt, til børn kommer du langt med. Og det er typisk lavet af materialer der både beskytter ekstra godt mod solens stråler, men som også egner sig rigtig godt til vandleg, da det typisk hurtigt tørrer efter det er blevet vådt. Dermed er det noget børnene kan have på i mange timer og som ikke behøver at skiftes hvis det bliver vådt – hvis eller bare temperaturen i luften er varm nok. Find alt du skal bruge til dit barn her.

Husk også at få rigeligt med væske i sommervarmen. Om sommeren sveder man meget mere, og naturligvis ved aktivitet. Derfor er det ekstra vigtigt at få både vand, sukker og salt, sådan så balancen holdes på et fornuftigt niveau.

Når disse forudsætninger er til stede, så er det bare med at give den gas med sjov vandleg i sommervarmen.

Sjovt legetøj til vandleg

Elsker dine børn at lege med vand, så er det oplagt at tage til stranden eller den lokale badesø. For at gøre det ekstra sjovt og hyggeligt så kan du f.eks. medbringe:

  • En bold eller frisbee
  • Badesko
  • En drage
  • Fiskenet
  • Skovl og spand
  • En lækker madkurv

Men du kan også sagtens pjaske med vand i din egen have. Der er mange muligheder for at gøre det sjovt for både børn og voksne. Det kan f.eks. gøres ved:

  • At sætte en havevander op, som børn og voksne kan løbe under
  • At have vandkamp med vandpistoler eller vandballoner
  • At sætte et badebassin eller en oppustelig pool

Holder i sommerferie i en uge hvor vejret ikke indbyder til vandkamp udendørs, kan i besøge svømmehallen eller måske er i så heldige at i kan leje et sommerhus med egen swimmingpool. Det ville være til stor morskab for både børn og voksne.

Rigtig god sommer og vandkamp!